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Abstract
This submission proposes 
resolution
s of comments received from 
TGax
 LB225
. 
(
The proposed change is based on 
TGa
x
 Draft 1.0.
)
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Interpretation of a Motion to Adopt

A motion to approve this submission means that the editing instructions and any changed or added material are actioned in the TGax Draft.  This introduction is not part of the adopted material.

Editing instructions formatted like this are intended to be copied into the TGax Draft (i.e. they are instructions to the 802.11 editor on how to merge the text with the baseline documents).

TGax Editor: Editing instructions preceded by “TGax Editor” are instructions to the TGax editor to modify existing material in the TGax draft.  As a result of adopting the changes, the TGax editor will execute the instructions rather than copy them to the TGax Draft.

	CID
	Page
	Clause
	Comment
	Proposed Change
	Resolution

	9612
	129.62
	10.22.2.2
	"For an HE STA, if CW[AC] is greater than CWmax[AC], CW[AC] shall be set to CWmax[AC]."
If the above sentence is necessary, in the same logic, the following is also necessary.
"For an HE STA, if CW[AC] is less than than CWmin [AC], CW[AC] shall be set to CWmin[AC]."
The above condtion can be happened when a new EDCA parameter set is updated.
	Insert the following at the end of the 10.22.2.2.
"For an HE STA, if CW[AC] is less than than CWmin [AC], CW[AC] shall be set to CWmin[AC]."
Or, remove the following for a consistency.
"For an HE STA, if CW[AC] is greater than CWmax[AC], CW[AC] shall be set to CWmax[AC]."
	Revised- 
The detailed CW update rule is an implementation issue. 

But for considering the the CW parameter update from MU EDCA parameter set element, add the following NOTE. 
 
An HE STA updates its local MIB variables related to CWmin and CWmax as defined in 10.2.4.2 (HCF contention based channel access (EDCA)) and in (27.2.3 Obtaining an EDCA TXOP for UL MU capable STAs)

TGax editor makes changes as shown in the as specified in 11-17/0208r2.

	4832
	130.38
	10.22.2.4
	"During an EDCA TXOP, Address 2 field excluding the Individual/Group bit of all control frames sent by a TXOP holder shall be set to the same address value." change to baseline?
	Clarify what the intention is.
	Rejected- 
The corresponding text addresses the following issue. 
1) An AP transmits a Trigger frame having TA field equal to a common address.
2) After receiving the Trigger frame, a STA1 saves the common address as the TXOP holder address.
3) The AP receives the HE trigger-based PPDUs from target STAs.
4) The AP transmits a RTS frame (having TA field equal to a BSSID1) to the STA1.
5) The STA1 can not respond the CTS frame because of its NAV. Please remind that the saved TXOP holder address is different. 






TGax editor: change the sub-clause 10.22.2.2 as the following:

10.22 HCF 
10.22.2 HCF contention based channel access (EDCA) 
10.22.2.2 EDCA backoff procedure
…
If the backoff procedure is invoked for reason c), d), e) or f) above, or the transmission failure of a non-ini-tial frame by the TXOP holder], the value of CW[AC] shall be updated as follows before invoking the back-off procedure: 
— If the QSRC[AC] or the QLRC[AC] has reached dot11ShortRetryLimit or dot11LongRetryLimit respectively, CW[AC] shall be reset to CWmin[AC]. 
— If dot11RobustAVStreamingImplemented is true and either the QSDRC[AC] or the QLDRC[AC] has reached dot11ShortDEIRetryLimit or dot11LongDEIRetryLimit, respectively, CW[AC] shall be reset to CWmin[AC]. 
— Otherwise, 
— If CW[AC] is less than CWmax[AC], CW[AC] shall be set to the value (CW[AC] + 1) × 2 – 1. 
[bookmark: _GoBack]— If CW[AC] is equal to CWmax[AC], CW[AC] shall be left unchanged. 
— For an HE STA, if CW[AC] is greater than CWmax[AC], CW[AC] shall be set to CWmax[AC].
NOTE—An HE STA updates its local MIB variables related to CWmin and CWmax as defined in 10.2.4.2 (HCF contention based channel access (EDCA)) and in (27.2.3 Obtaining an EDCA TXOP for UL MU capable STAs) (#9612)
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