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		Abstract
This submission proposes resolutions for comments in clause 25.9.2 of TGax Draft 0.1 with CIDs 2664 and 2744.



Revisions:

· Rev 0: Initial version of the document. 






Interpretation of a Motion to Adopt

A motion to approve this submission means that the editing instructions and any changed or added material are actioned in the TGax D0.1 Draft.  This introduction is not part of the adopted material.

Editing instructions formatted like this are intended to be copied into the TGax D0.1 Draft (i.e. they are instructions to the 802.11 editor on how to merge the text with the baseline documents).

TGax Editor: Editing instructions preceded by “TGax Editor” are instructions to the TGax editor to modify existing material in the TGax draft.  As a result of adopting the changes, the TGax editor will execute the instructions rather than copy them to the TGax Draft.


	CID
	Page
	Clause
	Comment
	Proposed Change
	Resolution

	2664
	63.46
	25.9.2
	Received power/RSSI may measure L-STF/L-LTF portion. However, transmission power of L-STF/L-LTF portion of some frames are boosted. (e.g., SU-extended range PPDU). Therefore, in case L-STF/L-LTF portion is boosted, received power comparison with OBSS_PD should be based on non-boosted power level.
	At the end of the second last paragraph in 25.9.2, add the following text: "If an inter-BSS PPDU with a valid PHY header is in HE extended range SU PPDU format and the receiving power/RSSI is measured on boosted portion, the OBSS PD level shall be compensated for the boosted power level.".
	REVISED

Agreed to the comment. As the legacy preamble part of extended range SU PPDU is 3dB boosted compared to the rest of the PPDU, it is reasonable to de-boost the measured power when it is compared with OBSS_PD level.

TGax editor to make the changes shown in 11-16/1178r0 under all headings for CID 2664.

	2744
	63.45
	25.9.2
	L-LTF is power-boosted in extended range SU PPDU. Then measured RSSI in legacy part could be increased with 3dB when comparing OBSS PD level to check whether it is expected to be ready for SR or not. If boosted measured RSSI is not reflected, system would loss the chance to use idle medium for SR.
	Clarify "receiving power/RSSI" measurement in extended range SU PPDU cases.
	REVISED

Agreed to the comment. As the legacy preamble part of extended range SU PPDU is 3dB boosted compared to the rest of the PPDU, it is reasonable to de-boost the measured power when it is compared with OBSS_PD level.

TGax editor to make the changes shown in 11-16/1178r0 under all headings for CID 2744.





Discussion: None.


TGax editor: Add the following text after the second paragraph of subcluse 25.9.2 as CIDs 2624 and 2738:


25.9.2 Color code based CCA rules 

…

P102L21 of TGax Draft 0.4

An HE STA(#2331) should regard an inter-BSS PPDU with a valid PHY header and that has receiving power/RSSI below the OBSS PD level used by the receiving STA and that meets additional TBD conditions, as not having been received at all (e.g., should not update its NAV), except that the medium condition shall indicate BUSY during the period of time that is taken by the receiving STA to validate that the PPDU is inter-BSS(#1580), but not longer than the time indicated as the length of the PPDU payload.

If the inter-BSS frame is carried in an HE extended range SU PPDU (where power of the L-STF/L-LTF symbols is boosted 3dB), the received power measured based on the legacy preamble shall be decreased by 3dB to compensate for the power boost factor when compared to the OBSS PD level. 

An HE STA(#2331) should revise the NAV depending on TBD conditions at the recipient of the ongoing inter-BSS frame(#2720).
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