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Introduction

Interpretation of a Motion to Adopt

A motion to approve this submission means that the editing instructions and any changed or added material are actioned in the TGac Draft.  This introduction is not part of the adopted material.

Editing instructions formatted like this are intended to be copied into the TGac Draft (i.e. they are instructions to the 802.11 editor on how to merge the text with the baseline documents).

TGac Editor:  Editing instructions preceded by “TGac Editor” are instructions to the TGac editor to modify existing material in the TGac draft.   As a result of adopting the changes, the TGac editor will execute the instructions rather than copy them to the TGac Draft.

Submission Note: Notes to the reader of this submission are not part of the motion to adopt.  These notes are there to clarify or provide context.
	CID
	Commenter

Name
	Subclause
	Page
	Line
	Comment

Type
	Comment
	SuggestedRemedy

	2265
	Edgar, Richard
	9.7.5.6
	74
	26-36
	T
	This wording is not logical. The first bullet point '- Should set …' makes the second bullet point '- Shall not set …' completely redundant: If a value is the same as another value, it cannot be greater than it. 
	Reword as: 
— Shall set the TXVECTOR parameter CH_BANDWIDTH to the same value as the RXVECTOR parameter CH_BANDWIDTH for the frame eliciting the response.
— Shall not set the TXVECTOR parameter CH_BANDWIDTH to a value greater than the TXVECTOR parameter CH_BANDWIDTH for the frame eliciting the response.

Explanation: The RXVECTOR parameter CH_BANDWIDTH is always known to the responder. When receiving non-HT duplicate frames with I/G bit equal to zero, there is no data in the signal fields or payload of these frames indicating the TXVECTOR parameter CH_BANDWIDTH that the frame was transmitted with. The receiver may estimate the TXVECTOR parameter CH_BANDWIDTH for these frames by other means [and assign this estimate to the RXVECTOR parameter CH_BANDWIDTH]. This rule [with the new wording] constrains the implementation of the responder's RXVECTOR CH_BANDWIDTH estimate to prevent the responder transmitting a response frame with a wider bandwidth than the frame responded to. The original wording is inadequate [as well as illogical] because it allows the responder to transmit a response with a wider bandwidth than the frame eliciting the response, if the receiver's estimated RXVECTOR parameter CH_BANDWIDTH is incorrect.

The 'Note' on line 34 becomes redundant.


Discussion:
The following two sentences are not redundant. Because first bullet is “should” sentence and second bullet is “shall sentence. Both are meaningful. 

A STA that sends a control frame in response to a non-HT or non-HT duplicate frame with a non-signaling

TA:

— Should set the TXVECTOR parameter CH_BANDWIDTH to the same value as the RXVECTOR

parameter CH_BANDWIDTH for the frame eliciting the response.

— Shall not set the TXVECTOR parameter CH_BANDWIDTH to a value greater than the RXVECTOR

parameter CH_BANDWIDTH for the frame eliciting the response. 

Proposed Resolution:

REJECT
	CID
	Commenter

Name
	Subclause
	Page
	Line
	Comment

Type
	Comment
	SuggestedRemedy

	2266
	Edgar, Richard
	9.7.9
	74
	51
	T
	This regulates against implementations [non-VHT] outside the scope of this draft, including implementations pre-dating it.
	Remove this statement.


Discussion:
In Draft 1.0, sub-clause 9.7.9 was a channel width selection for non-VHT STAs. 

But, in 11/926r1, for resolving CID 2200, sub-clause 9.7.9 has been changed to a channel width selection in non-HT and non-HT duplicate PPDUs. 

Because the updated text is specifying the channel width selection for VHT STA. It is in the scope of TGac draft. 

Proposed Resolution:

AGREE IN PRINCIPLE. 

In Draft 1.0, sub-clause 9.7.9 was a channel width selection for non-VHT STAs. 

But, in 11/926r1, for resolving CID 2200, sub-clause 9.7.9 has been changed to a channel width selection in non-HT and non-HT duplicate PPDUs. 

It was already resolved by Draft 1.2. 

Because the updated text is specifying the channel width selection for VHT STA. It is in the scope of TGac draft. 

	CID
	Commenter

Name
	Subclause
	Page
	Line
	Comment

Type
	Comment
	SuggestedRemedy

	3444
	Shapira, Nir
	9.7.5.5
	73
	61
	T
	This section should probably apply to VHT single MPDU, so a restriction similar to the one in 9.7.5.1 should be applied here. Also, every occurrence of HT PPDU in this section should probably apply to VHT PPDU as well
	Add in the end of 9.7.5.5.1: "that does not contain a VHT single PPDU". Replace each occurrence of "HT PPDU" by "HT or VHT PPDU"


Discussion:
Comment is correct. This section should applies to  VHT single PPDU. 

Add in the end of 9.7.5.5.1 the following:  “that does not contain a VHT single PPDU”. 

But, 11/1439r1 already replaced “HT PPDU” by HT or VHT PPDU”
Proposed Resolution:

AGREE
Editing instructions:

TGac editor: Modify clause 9.7.6.5.1 as the following:
9.7.6.5 Rate selection for control response frames

9.7.6.5.1 Introduction

Subclauses 9.7.6.5.2 through 9.7.6.5.5 describe the rate selection rules for control response frames that are carried in a non-A-MPDU (including a VHT single MPDU.)



Abstract


Submission for Draft P802.11ac_D1.0 comment resolution. The document addresses various comments related to multi-rate support. 





Submission addresses Draft P802.11ac_D1.0 comments 2265, 2266 and 3444.
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