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Introduction

Interpretation of a Motion to Adopt

A motion to approve this submission means that the editing instructions and any changed or added material are actioned in the TGmb Draft.  This introduction, is not part of the adopted material.

Editing instructions formatted like this are intended to be copied into the TGmb Draft (i.e. they are instructions to the 802.11 editor on how to change the baseline documents).

TGmb Editor:  Editing instructions preceded by “TGmb Editor” are instructions to the TGmb editor to modify existing material in the TGmb draft.   As a result of adopting the changes, the TGmb editor will execute the instructions rather than copy them to the TGmby Draft.
Summission Note: Notes to the reader of this submission are not part of the motion to adopt.  These notes are there to clarify or provide context.

Clause 4
Comment 70 says “The abbreviations FEC, AGC and AFC are not includced in clause 4” 
The Proposed Change says “Add entries to Clause 4 for FEC, AGC and AFC.
Discussion:
The abbreviations appear in Figure 17-12 of 802.11-2007. Agree to add the abbreviations FEC, AGC and AFC to clause 4.
Proposed Resolution:

Accept: Comment 70.
Editorial Instructions:

TGmb Editor: Insert the following definitions in clause 4 in alphabetical order:
AFC
Automatic Frequency Control
AGC
Automatic Gain Control

FEC
Forward Error Correction
Clause 17

	73
	17.3.11
	Third paragraph of clause 17.3.11 has several problems.
1) There is something missing from the second sentence: "The PLCP shall then issue a PMD_TXSTART.request, and transmission of the PLCP preamble and PLCP header, based on the parameters passed in the PHY-TXSTART.request primitive."  Perhaps the words "shall begin" should follow "PLCP header"?
2) The third sentence states that scrambling shall begin immediately after transmission of the preamble is started.  This contradicts clause 17.3.2.1 point (b), which states: "The contents of the SIGNAL field are not scrambled."
3) The fourth sentence says that scrambled and encoded data are exchanged between the MAC and the PHY, which I believe is not correct.  I believe that the sending PHY scrambles and encodes, the receiving PHY unscrambles and unencodes, and the MAC sublayer never sees scrambled or encoded data on either side.
	1) add "shall begin" following "PLCP header" in the second sentence.                 2) correct the third and fourth sentences.


Discussion:
17.3.11 Third paragraph, second sentence: The PLCP

shall then issue a PMD_TXSTART.request, and transmission of the PLCP preamble and PLCP header,

based on the parameters passed in the PHY-TXSTART.request primitive.

In TGv for clause 17 we appended "shall be immediately initiated" (08/946, now in latest 11v draft). Propose Change second sentence by appending  "shall be immediately initiated"
17.3.11 Third paragraph, third sentence: Once PLCP preamble transmission is started, the PHY entity shall immediately initiate data scrambling and data encoding.
Propose Change third sentence by inserting “PLCP header encoding then” after “immediately initiate”
17.3.11 Third paragraph, fourth sentence: The scrambled and encoded data shall then be exchanged between the MAC and the PHY through a series of PHY-DATA.request(DATA) primitives issued by the MAC, and PHY-DATA.confirm primitives issued by the PHY.
 Propose Change fourth sentence by changing “scrambled and encoded data” to “data” 
	76
	17.3.12
	The paragraph following Figure 17-16 begins: "Upon receiving the transmitted PLCP preamble, PMD_RSSI.indicate shall report a significant received signal strength level to the PLCP. This indicates activity to the MAC via PHY_CCA.indicate."  The words "upon receiving" are ambiguous.  Do they mean upon receiving a complete preamble?  I don't think so since that would require more time than is alloted for CCA Activity indication in Clause 17.3.10.5.  How much of the preamble should be received before the PMD issues this indication?  This should be clarified, either to provide a specific portion of the preamble or at least to avoid implying a PMD waits until it receives the entire preamble.  Also, the words "shall report a significant received signal strength level" are unclear.  What is "significant"?  
	Clarify both aspects of the first sentence following Figure 17-16.


Discussion:
17.3.12 Second paragraph, first sentence: Upon receiving the transmitted PLCP preamble, PMD_RSSI.indicate shall report a significant received signal strength level to the PLCP.

20 MHz operation is assumed. The commenter is correct: from 17.3.10.5, CCA shall be asserted within the first 4 us of a PLCP preamble above -82 dBm with high (90%) reliability, and so a causal PMD_RSSI.indicate cannot consider a complete preamble. The PMD and PLCP have a joint budget of 4 us; division of the budget to PLCP and PMD is implicitly implementation dependent. No clarification is required since 17.3.10.5 provides the mandatory requirements and there is no further externally visible behavior. 

"Signficant" should also be interpreted in light of 17.3.10.5: anything above -82 dBm is significant. Again, no clarification is required since 17.3.10.5 provides the mandatory requirements and there is no further externally visible behavior. Propose reject comment 76.
Proposed Resolution:

Counter: Comment 73 based on discussion and editorial instructions in 11-09/0051r1.

Reject: Comment 76 based on discussion in 11-09/0051r1.

Editorial Instructions:

TGmb Editor: Change baseline text in clause 17 as follows:
17.3.11 Third paragraph 

Change second sentence by appending  "shall be immediately initiated"
Change third sentence by inserting “PLCP header encoding then” after “immediately initiate”
Change fourth sentence by changing “scrambled and encoded data” to “data” 
Clause 18

	102
	18.2.2.2
	“all management traffic is returned with the same type preamble as received” seems to suggest that there would be a “shall” requirement somewhere in the standard for a receiver to use the same type preamble for “management traffic” (whatever that is referring to). However, I could not find such requirement anywhere.
	Add normative requirement for a receiver of a management frame to use the same type preamble that was received in the request into a suitable clause or remove this comment from 18.2.2.2 if it is referring to a behavior that is not actually mandated anywhere in the standard.


18.2.2.2 Third paragraph: STAs not implementing this option that do active scanning will get a response even when the network is using Short Preambles, because all management traffic is returned with the same type preamble as received.
The phrase is in an informative sentence with no normative requirement. Propose counter comment 102.

Propose Delete third paragraph.
Proposed Resolution:

Counter: Comment 102 based on discussion and editorial instructions in 11-09/0051r1.

Editorial Instructions:

TGmb Editor: Change baseline text in clause 18 as follows:
18.2.2.2 Third paragraph 

Delete third paragraph..



Abstract


This document is aligned with 802.11-2007, as amended by 802.11k-2008, 802.11r-2008 and 802.11y-2008 and addresses CIDs  70, 73, 76 and 102 in the 802.11REVmb database 11-08-1127-07.
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