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1. COMMENT:  [From Spreadsheet]
"The proposed modification to the definition of a BSS is technically problematic.  To successfully join a BSS, a STA must receive more than one valid beacon frame, and the ONDEMANDBEACON frame is not transmitted periodically, rather only when commanded by the SME.  Use of an ONDEMANDBEACON to create a BSS would require transmission of several such frames with the appropriate timing for other STAs to successfully join. "
2. Commenter’s Suggested Remedy (If appropriate):  [From Spreadsheet]
“Remove the suggested changes to clause 3.16 leaving the definition of BSS unaltered.”
3. Background, Explanation, Discussion, etc.:

The relavent subclause in D4.0 is:

3.16 basic service set (BSS): A set of stations (STAs) that have successfully synchronized using the JOIN service primitives and one STA that has used the START primitive or the ONDEMANDBEACON primitive. Membership in a BSS does not imply that wireless communication with all other members of the BSS is possible. 

The change was made to recognize that a WAVE BSS is a form of BSS and since it uses the ONDEMANDBEACON primitive, this phrase must be added for the definition to be accurate when WAVE BSS is added.

The commentor is correct about the discrepancy introduced by this addition, but removing the phrase would only be appropriate if his other comment requesting deletion of WAVE BSS from the document was accepted. 

An alternative that resolves his concern, while retaining WAVE BSS, is to add clarification as noted below.

3.16 basic service set (BSS): A set of stations (STAs) that have successfully synchronized using the JOIN service primitives and one STA that has used the START primitive or the ONDEMANDBEACON primitive in the case of a WAVE BSS. Membership in a BSS does not imply that wireless communication with all other members of the BSS is possible. 

4. Recommended Resolution of the Comment:

Agree with the issue raised by the comment, but not the recommended resolution. Instead propose an alternative resolution noted above which is to add the words “in the case of a WAVE BSS” where shown above.
5. Motion (if technical and/or significant):

(And instructions to the editor.)
Move to: Accept CID 8 with the alternative resolution described herein.
Motion by: ___ _________________Date: _________________
Second:  ____ __________________

	Approve: 
	Disapprove:  
	Abstain:  
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